ZNAMENITOSTI

Doživite Ljubljano

GRAND PLAZA Hotel in Kongresni Center se nahaja v centru mesta Ljubljana ter je približno 1 km oddaljen od različnih znamenitosti kot so Ljubljanski grad, park Tivoli, Prešernov trg, Tromostovje, Zmajski most, Narodna galerija in mnogo drugih. 

Osebje na recepciji bo z veseljem prisluhnilo vašim željam ter poskrbelo, da bo vaše doživetje mesta Ljubljane izpopolnjeno. 
 

TROMOSTOVJE IN PREŠERENOV TRG

Tromostovje je kompleks treh mostov, ki segajo čez reko Ljubljanico. Leta 2021 je bilo tromostovje dodano na seznam Unescove svetovne dediščine, kjer danes povezuje zgodovinsko srednjeveško Ljubljano na enem bregu ter sodobno Ljubljano in Prešernov trg na drugem.

GLAVNA TRŽNICA

Glavna tržnica obsega tržnico na prostem (na Vodnikovem in Pogačarjevem trgu), pokrito tržnico med obema trgoma ter Plečnikove pokrite tržnice ob reki Ljubljanici. Tržnica od aprila do oktobra vsak petek zaživi kot Odprta Kuhna, ki nudi bogato gurmansko in kulinarično doživetje ter razvaja z dobrotami najboljših obedovalnic z vseh koncev dežele.

ZMAJSKI MOST

Zmajski most je najbolj znana podoba Ljubljane, ki ga krasijo znameniti kipi zmajev. Zgrajen je bil v začetku 20. stoletja, ko je bila Ljubljana še del Avstro-Ogrske. Most je edinstvena stvaritev secesijske arhitekture ter je danes zaščiten kot tehniški spomenik.

LJUBLJANSKI GRAD

Na zelenem griču sredi mesta se nahaja Ljubljanski grad, ki ponuja svet zgodovinskih, kulturnih in gurmanskih vsebin. Z gradu se razprostira razgled na Ljubljano, Kamniško-Savinske Alpe ter na Julijske Alpe.